Skip to main content

Den här artikeln skildrar rollen som mötesbokare och vad som skiljer den från andra säljåtaganden. Om det inte var en artikel du letade efter kan du navigera genom knapparna nedan, annars önskar vi dig en trevlig läsning.

Jag vill veta mer om mötesbokningJag vill veta mer om lediga tjänster

Varför är mötesbokare viktiga?

Det verkar som om försäljningsbranschen har hundratals olika titlar som i princip betyder samma sak, varav en är mötesbokare. Så, vad är en mötesbokare exakt och hur skiljer det sig från andra säljjobb?

När det gäller att arbeta med business-to-busniness är mötesbokare avgörande för verksamhetens framgång! Först och främst, till skillnad från att sälja ett konkret objekt personligen (företag till konsument), är en mötesbokare en inne säljare som fokuserar på utgående prospektering. Utgående prospektering betyder att söka efter rätt kunder som troligen kommer att vara intresserade av din produkt. Till skillnad från B2C-försäljningsjobb, vill du vara mer selektiv med vem du säljer till eftersom du spenderar ofta mycket tid på att hitta rätt kunder och för att kunna leverera en bra totalupplevelse. Det handlar inte om att få snabba sälj, försöka sälja dem de dyraste saker du har eller att kränga merförsäljning. Det handlar mer om att se till att de förses med de verktyg, tjänster eller produkter de behöver för att göra sina jobb mer effektivt.

I slutet av dagen säljer du till andra företag och det innebär att förhållandet redan skiljer sig från ett typiskt säljjobb. De kan behöva uppgraderingar, ytterligare verktyg eller teknisk support över tid, vilket innebär att de med korrekta omständigheter kan vara kvar i flera år och förbli lojala mot ditt företag och till dig som deras mest pålitliga kontaktpunkt för produkter och tjänster som ditt företag tillhandahåller.

Vissa teknikföretag anställer säljare för inkommande leads. Detta innebär att företaget har tillräckligt med affärer som kommer in genom sina egna marknadsföringsinsatser eller varumärkesigenkänning och använder sina mötesbokare för att kvalificera dessa samtal och i vissa fall också stänga dessa affärer. Detta är dock en mindre vanligt.

Fördelarna med att arbeta som mötesbokare

Arbeta bredvid kollegor

Mötesbokare tenderar att vara på inträdesnivå. Så även om många unga yrkesverksamma vill få sin fot i dörren, kan du vara omgiven av andra kollegor i din egen ålder. Detta ger en möjlighet att lära och växa med varandra, veta att ni alla är i samma båt. Du kan också dra nytta av denna situationen genom att lära dig att vara en bra lagspelare och också lära dig att leda ett team.

Tillväxt och framsteg

För att vara en framgångsrik mötesbokare måste du känna till produkten och tjänsterna. Det är som Paul Walker sa: ”Om du tror på din produkt, känner till din produkt, så säljer du den mycket bättre.” Om du vill experimentera med inne sälj och sedan navigera vidare till andra avdelningar med kunskap om produkten inifrån är detta ett perfekt tillfälle. Om du vill utforska marknadsföring som en karriär, ha erfarenhet av att veta vad dina kunder vill, vad deras behov är och vilka deras painponts är för att skriva mer relevant innehåll, effektivt använda sociala medier för att hitta rätt kunder och vara mer medveten om dina SEO-ansträngningar. Att gå vidare till ledningsroller är mycket troligt med goda resultat.

Social förmåga

Innesälj kan hjälpa dig att öka ditt förtroende och vidareutveckla dina interpersonella färdigheter. Medan du inte säljer personligen, kommunicerar du ständigt med kunder, möter nya människor, löser problem, tillhandahåller lösningar. ”Människo” -elementet är fortfarande en enorm del av det och det rekommenderas att alla ska ha minst ett säljjobb i sitt liv, särskilt om du är ung. Det hjälper dig inte bara att utveckla tjock hud, utan gör att du kan övervinna motgångar i alla situationer, personliga eller professionella.

Lukrativ karriär

Inte många karriärer erbjuder de potentiella intäkterna som säljkarriär erbjuder. Inte varje karriär inom försäljning kommer att erbjuda obegränsad inkomstpotential, men de flesta gör det. Även om en överprestanda kan leda till potentiella kampanjer, kan det också leda till excentriska belöningar. Många företag deltar i kvartalsvisa / årliga bonusar, resor eller andra olika priser utöver förmånliga provisionsmodeller!

Arbetskultur

Till skillnad från andra säljjobb, speciellt resande säljkarriärer, ger innesälj en ovanligt trevlig arbets- / livsbalans för försäljningen! Många yngre yrkesverksamma betonar 17vikten av företagskultur och vikten av att kunna ha ett liv utanför arbetet. En mötesbokare arbetar vanligtvis i ett kontor, måndag till fredag, 8 till 17, e-post eller pratar i telefon. Hej helger och helgdagar!

Om allt detta inte räcker för att övertyga dig, tänk på detta: Försäljning är det snabbaste sättet att få din fot i dörren hos de företag du kanske vill arbeta på.